Postactieven PXL

Wandeling Platwijers

Donderdag 17 februari 2022

Organisatie: Eddy Swaeb

Een mooie wandeling gaat zo maar niet voorbij

Er zijn en blijven ook de foto’s. Die ondersteunen de herinneringen.

Wandeling Platwijers

En zo waren we gisteren al weer met een 45 postactieven samen op wandel in het natuurgebied De Platwijers in het grensgebied van Hasselt en Zonhoven.

Vrijwillige fotograaf van dienst was Ludo Deleux. Hij schoot zowat 75 foto’s van het heuglijk gebeuren. Hij zat in de grote groep die de afstand van 5 km. is gaan afstappen. Donderdagavond al kregen we zijn foto’s op ons computerscherm. We hebben ze zorgvuldig bekeken en we selecteerden 12 foto’s voor publicatie op de Facebookpagina van de Postactieven van de PXL. Vooral zaten er heerlijk mooie natuurfoto’s bij van De Platwijers nog in hun wintertooi met zonbeschenen wolken in de lucht en lichtspiegelingen in het water.

Wat was het dan allemaal? We openen met de picknick in openlucht in de natuur. De beide Eddy’s doen het weer. Drinken en vertellen en luisteren was daarbij. “Is het lekker?” “Toch even proeven eerst”.

Eddy Achten deelt weer uit. Ik geniet van het drankje en de dame heeft al een hoekje van de speculaas afgebeten. Dan krijgen we een van de Platwijzers op ons netvlies in pure natuurlijke winterkleren. Voorzichtig stapt het gezelschap op de modderweg. En verder was het modder, modder, modder. Toch werd er heel wat gebabbeld onderweg. De natuur rondom luisterde stilzwijgend mee. En dan komen de natuurfoto’s, jawel. Eerst zien we een foto met het bleke ranke riet, het rimpelige water van de vijver die glanst voor de bleke winterse rietkragen. Er kon ergens op een bankje met zijn beiden toch ook een gezapig rustmomentje af. En dan weer die natuurfoto’s: wilde winterse natuur, één en al natuur, een wilde wolk boven wilde natuurpracht.

Wat kan je meer verlangen op zo’n knus uitgestippelde natuurwandeling in gezellig gezelschap met oud-collega’s die ook helemaal niet bang waren voor de modder, de modderschoenen en de broekspijpen met modderspatten.

Verslaggever: Ghislain Duchateau