Postactieven PXL

FIETSEN EN WANDELEN AAN DE MAASKANT

28 april 2022

Fietstocht 28 april 2022

Een heerlijke zonnige lentedag hadden we uitgekozen om naar de Maaskant te trekken. Ons medelid Alex Vangronsveld had voor het parcours van de fiets- en van de wandeltocht gezorgd. Zestien fietsers meldden zich present en vijftien wandelaars onder de leiding van Eddy Swaeb en Eddy Achten trokken de natuur in van het Kempisch plateau. Zelf vormde ik de achterhoede van de fietserssliert met Alex in volle fietsersornaat voorop.

Heerlijk was het fietsen vanaf het Domein van Pietersheim naar de Maas toe en via Oud-Rekem ook de natuur in doorheen bossen, weilanden, vijvergebieden en wat nog meer. Een klein ommetje was onze oprit naar de houten brug bijna zo hoog als de bomen rondom met een prachtig uitzicht. Iedereen keek even verbaasd toen we rechtsomkeert maakten van Opgrimbie over Zutendaal en dan voluit drie kilometer naar beneden over een beschadigd fietspad, voorbij La Butte au Bois weer naar de Kinderboerderij van Pietersheim. Daar was het uitblazen op het terras om na te praten en om te genieten van een weldoend drankje, ons aangeboden door de kas van de Postactieven. De wandelaars waren er al en hadden ook al wat gedronken. Maar niemand was de adem en de benen kwijtgeraakt. Lustig werd er nog even door gebabbeld en buitengewoon tevreden trokken wandelaars en fietsers weer naar huis.

Voluit hebben we genoten van de tochten in beide vormen. Voor de meeste deelnemers bood de natuur aan de Maaskant een verscheidenheid van landschappen met de Maas, de grintvijvers, de bossen en ook de merries van Zangersheide met hun veulentjes op hoge poten.

Aan de aanwezige stuurgroepleden werd open gesuggereerd: “Daarvan lusten wij nog meer.”

Met heel veel dank aan Alex Vangronsveld die dat heerlijks voor ons had voorbehouden.

Luc Martens zorgde heel vlug en vlot voor de foto’s van de fietstocht, waarvoor ook onze dank.

  • op het burchtplein Pietersheim
  • de schare fietsers
  • genieten aan de Sonnevijver Alex en onze penningmeester Mathieu Eerlingen
  • pret op de fiets in de natuur
  • de Maas slingert door het landschap
  • op de hoge houten brug in Opgrimbie
  • de merries met hun veulentjes van Zangersheide
  • blij terug

Ghislain Duchateau