Postactieven PXL

Marketing

Marketing: (leer van de ) activiteiten en plannen gericht op de vergroting of de handhaving van de afzet

(Van Dale)

Marketing heeft traditioneel betrekking op alle activiteiten die een bedrijf uitvoert om de verkoop van producten of diensten te bevorderen. Van oudsher werd marketing gezien als het geheel van alle activiteiten die erop gericht zijn om, samen met de afdeling verkoop de ruil van producten of diensten te bevorderen.

(Wikipedia)

Heb jij je al afgevraagd waarom je een bepaald product of merk verkiest boven andere alternatieven? We beseffen niet altijd hoe ons koopgedrag wordt gestuurd. Wil je leren hoe je klanten overtuigt om iets aan te kopen? Wil je leren hoe je de markt kan grijpen? Hoe je de klant een toegevoegde waarde biedt? Dan is marketing absoluut iets voor jou! We leren je hoe de klant denkt en koopt, hoe je communiceert met impact en dompelen je onder in de wereld van offline en online marketing via Google, Facebook, Instagram, TikTok en influencers. Binnen de opleiding marketing kan je je verder specialiseren in vastgoed, international business, eventmanagement, sportmanagement of digital marketing intelligence.

(Website PXL)

De PXL slaat de nagel op de kop – zonder omwegen (de weg van de hamer naar de kop van de nagel duldt geen omwegen!): leren hoe je klanten overtuigt om iets aan de kopen.

Teofiel

In mijn jeugdliteratuur was Teofiel Boemerang van Suske en Wiske daar een meester in. Zoals met zoveel dingen is nu alle klein genoegen uit de grote dingen verdwenen en is ook marketing een wetenschap geworden. Om je daarin te bekwamen doe je er minstens een paar jaar over, en daarna nog de rest van je leven.

Marketing is een wetenschap geworden

Een uitzonderlijk intelligent individu kan je evenwel nog steeds de knepen leren in 3 minuten en 10 seconden, applaus meegerekend. Het geheim is een assenstelsel (tot zover de wetenschap) en het vinden van het gouden marktsegment daarin. Ik denk dat dat een goed voorbeeld is van digital marketing intelligence

Het assenstelsel van marketing

Bekijk het instructiefilmpje


Het onschuldige geluk van simpele zielen.

Op een dag – vóór de coronacrisis en zelfs vóór de euro – liep meester Spiegels een van zijn oud-leerlingen, Simplifié, tegen het lijf. Simplifié was niet de meest briljante uit de langer rij van pupillen van meester Spiegels – om het barmhartig uit te drukken.

Meester Spiegels zag Simplifié uit een "dikke Mercedes" stappen en stelde toen een contextueel geheel pleonastische vraag:

"Dat is lang geleden. Hoe gaat het met u, Simpifié?"

"Goed, meester. Goed."

"En wat doet ge nu?"

"Ik zit in marketing."

"In marketing? Dat is goed geboerd, Simplifié. Er waren toch een aantal vakken die… die u niet zo goed lagen. Rekenkunde bijvoorbeeld. En wat is uw specialiteit?"

"Ik verkoop zeep, meester."

"Zeep? En kunt ge daarvan leven?" Met een ietwat jaloerse blik op de dikke Mercedes.

"Bwa ja, meester. Ik koop mijn zeep aan 10 frank het stuk en ik verkoop ze aan 20. Tien procent moogt te toch hebben, hè meester?"