Postactieven PXL

Artificiële intelligentie binnenstebuiten gekeerd

Dinsdag 24 januari 2023 10.00 uur

Locatie

PXL-Next (Gebouw D) Campus Elfde Linie
Lokaal: Zaal Pacioli

Spreker

Dr. Maurtitz Kelchtermans

dr. Mauritz Kelchtermans

Programma

Wat is artificiële intelligentie, wat doet ze, wie maakt ze, wanneer komt ze of is ze er al? En moeten we bang zijn voor de schepping van iets dat in meerdere of mindere mate een zekere vorm van intelligentie bevat? Misschien minder dan de mens, misschien ook meer … Dr. Kelchtermans vindt zeker niet dat we met artificiële intelligentie op het einde der tijden afstevenen.

Artificiële intelligentie moet je benaderen vanuit de wetenschap én vanuit de filosofie.

Dr. Mauritz Kelchtermans combineert de twee invalshoeken door vijf vragen te beantwoorden met een heldere uitleg en dito voorbeelden.

Dr. Mauritz Kelchtermans (KU Leuven) heeft als doctor in de chemische wetenschappen een carrière als lesgever en onderzoeker aan het Europese Research Center van Exxon Chemicals achter de rug. Zijn ervaring met neurale netwerken en expertsystemen bracht hem ertoe om te beginnen aan een nieuw doctoraat, ditmaal in de filosofie. Hij wil niet alleen de voordelen van kunstmatige intelligentiesystemen naar voor brengen, maar ook de maatschappelijke gevolgen en de voorwaarden waaraan de toekomstige ontwikkelingen moeten voldoen.

Artificiële intelligentie

Presentatie

Bekijk de uitvoerige presentatie bij de lezing

Naar de presentatie